2015. augusztus 10., hétfő

Jobb később mint soha....

Sziasztok!

Drága olvasók, virtuális barátok, és gasztro rajongók! 

Tudom, hogy nagyon régen írtam nektek de az az igazság, hogy eltunyultam az utóbbi időben, nincs munkám, sokat pihenek és rendkívül meleg van, ami arra buzdít, hogy meg se mozduljak....így hát nem csináltam mostanában jóformán semmit. De ma rávettem magamat arra, hogy beálljak a konyhába. Természetesen most is törekedtem az egészséges életmódra és azt is figyelembe vettem, hogy rendkívül meleg van és nem szeretnék még melegebbet csinálni a lakásba. 


                 " Az étel a kiegyensúlyozott étrend fontos része"
Fran Lebowitz



Régebben készítettem aszalt barackos waldorf salátát csirkemellel és ebben a nagy melegben nem is vágytam másra csak egy jó hűvös salátára. Nagy húsimádó vagyok így a cézár salátát preferálom, de pont ezért szeretem a waldorf salátát is, mivel ebbe szinte bármit tehetünk ízesítésként. Természetesen nagy kedvencemnek Jamie Oliver-nek igaza volt abban, hogy nincs meghatározva a "saláta" fogalma. Nincs leírva/kimondva szabályként, hogy egy saláta mitől saláta, mik a kötelező elemek és, hogy milyen öntet mehet csak rá. Én láttam már olyan receptet is ami semmi másból nem állt mint római saláta, kis olívaolaj, bors és só. Teljesen mindegy hogyan és milyen zöld köretet készítünk, a lényeg, hogy ízletes legyen, sokat fogyasszunk belőle és akár gyors is lehet az elkészítése. Na hát az én receptem pont ilyen. 

Aszalt szilvás waldorf saláta, csirkemellel:

Hozzávalók: 
  1. Zellerszár
  2. Dióbél
  3. Aszalt szilva
  4. Csirkemell
  5. Tejszín
  6. Majonéz
  7. Fehér bors
  8. Citrom
Elkészítése:

A tejszínt kevés majonézzel keverjük el (inkább maradjon meg a folyós állag). A zellerszárakat aprítsuk fel a levelek nélkül. A dióbelet daraboljuk fel de ne legyen por állagú.Az aszalt szilvákat vágjuk össze. Ha minden megvan keverjük össze egy nagy tálban és tegyük be az öntetet és a salátánkat a hűtőbe.Közben vágjuk darabokra a csirkemellet és pirítsuk meg egy serpenyőben, ha elkészültünk ezzel is keverjük össze a salátával majd öntsük rá az öntetet. Tegyük hűtőbe min. 30 percre és hidegen fogyasszuk.









Meglepő, hogy mennyire laktató és minden megtalálható benne. Fontos a tápanyag mértéke, a dió jó értékű olaja, a csirkemell és tejszín fehérje értéke és a gyümölcs, zöldség rost tartalma. Több arcú lehet ez a saláta, hisz az alap receptben alma van nem szilva (de készítettem már barackkal) lehet a dió helyett más magvakat tenni, plusz tehetünk hozzá chillit, vagy más ízesítést, fahéjat-almával. 
Egy kis visszatekintés a barackos waldorf salátára :
(házi kakukkfüves krokett a salátához)


Annyira belejöttem a mai főzőcskézésbe, hogy elkészítettem egy hagymakrémlevest is.
Rendkívül egyszerű módon, fokhagymát, hagymát dinszteltem, felöntöttem vízzel (húsleves híján) húsleves kockát tettem a vízbe, majd egy kis zellergumót, fűszereztem, ízesítettem összeforraltam, petrezselymet adtam hozzá, végül összepürésítettem természetesen a zeller nélkül. 
Miért tettem zellert a levesbe? Mert kapcsolódik a salátámhoz, vissza köszön az íze és mert nem szerettem volna kidobni, végül is ártani nem árt.

Tipp: A fokhagyma legegyszerűbb pucolási módja, ha a kés lapját ráfektetjük és rácsapunk. Rögtön szétnyomódik és levetkőzik.
Dinsztelés 
Forralás 
Karaván sajttal megszórva elfogyasztottam

Olyannyira belejöttem , hogy még egy teljesen egészséges palacsintát is elkészítettem ami nem áll másból mint 1 db tojás, 1 kanál csoki fehérje por, 1 db banán. Összepépesítettem és kisütöttem. Isteni finom volt és jó lezárása az ebédemnek. 

Kalóriaszámlálás:
 
Fogyasztás7953632101

Ha ti is kíváncsiak vagytok, miben mennyi kalória van akkor ezt az oldalt javaslom, nagyon nagy segítség és érdekes is lehet. 

http://www.xn--kalriaguru-ibb.hu/

Jó étvágyat a vacsihoz és ígérem nemsokára újra írok....
XOXO




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése