Miközben pihent a massza a hűtőben elkészítettem a krémet.
A krém:
- 200 g dióbél
- cukor
- víz
Közben 3 tojásfehérjét csípősre verünk, ami azt jelenti, hogy gőz fölött habbá verjük. Amikor elkészült a kemény habunk összekeverjük óvatosan a dió masszával és ez lesz az elkészült krémünk.
Következő lépésként elkészítettem a csokis karamellchipseket. Ami lényegében olvasztott csoki és karamell összetörve. A cukrot lábasba tettem megvártam amíg karamellizálódik, kiolajozott üvegedényben öntöm megvárom amíg teljesen megdermed zacskóba teszem és apróra töröm. Ha megvannak a karamellszemcsék akkor beletesszük az olvasztott csokiba és ráönthetjük a pite alapjára vagyis a kekszre. Majd mehet rá a krém és min. 2 órára hűtőbe tesszük. Ha keményre felvertük a habot akkor nem szabad folynia később sem a krémnek így jól vágható lesz.
Ezt a típusú desszertet el lehet készíteni steviával és teljes kiőrlésű keksszel is, természetesen ebben az esetben a karamellát ki kell hagyni:).
Ezt a típusú desszertet el lehet készíteni steviával és teljes kiőrlésű keksszel is, természetesen ebben az esetben a karamellát ki kell hagyni:).
Megjegyzem, hogy kinézetre nem lett annyira ínycsiklandozó de nagyon finom lett. Még sokat kell gyakorolnom, hogy olyan formákat tudjak elkészíteni marcipánból ami művészi, hát ez így sikerült:)
Ez a recept megállja a helyét a hamis zserbóban vagy bármilyen süteményben amit dióval/mákkal szeretnénk elkészíteni.
XOXO
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése