Hozzávalók:
- egy csomag leveles tészta (6 lap)
- 3-4 kisebb répa
- fél karalábé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kis fej vörös hagyma
- chili
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors, toszkán fűszerkeverék
1,lereszeljük a répákat,a karalábét és apróra vágjuk a hagymákat
2,olívaolajon megpirítjuk a chilit és a fokhagymát, de vigyázni kell arra, hogy ne legyen túl forró az olaj mert akkor megég és keserű íze lesz. Rádobom a zöldségeket és addig fonnyasztom amíg összeáll kb. 4 perc.
3, nedves konyharuhára 3 lap rétes tésztát helyezek és kiosztom adagokra. Nekem összesen lett 12 db.
4, utolsó lépésként mindegyik kockának a közepébe teszünk egy nagy kanállal a zöldségünkből és szépen "minipalacsinta" formában feltekerjük, lekenjünk olajjal és mehet a sütőbe, 200°C-on 5-7 percig sütjük.
Nagyon ízletes, belül puha szaftos, kívül ropogós aranybarna finomság. Az esős időkre tökéletes. Javaslok mellé egy kis édes-savanyú szószt de magában is nagyon kellemes.
Vigyázni kell a répával, mivel ez a zöldség mindig édesít az ételeken, ha sokat teszünk bele előfordulhat, hogy édesebb lesz a kelleténél.
XOXO
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése