2016. február 24., szerda

Fejlődés szele...

Sziasztok!

Nagyon régen írtam már, de az igazság az, hogy lusta voltam és fáradt. Sok dolgom volt mostanában és sodródom az árral. Képzeljétek lassan vége a sulinak. El se hiszem. Most kezdődött, hogy repül az idő. Most már csak le kéne ülnöm és tanulnom. Gyakorlati órákat nagyon élvezem, habár az utolsó órán nem voltam sajnos, mert wellnesselni voltam a párommal, de most már nincs megállás. 
Amióta nem jelentkeztem, nagyon sok minden történt velem. Van ami publikus és van ami még titok, legalábbis addig amíg nem biztos!
Kezdem az elején.
December: 
Karácsonyra nem gondoltam, hogy nagy dolgokat kellene készítenem, inkább választottam egyszerűbb és finom apró süteményeket, úgy mint pozsonyi, néró, habcsók. Pár képet is mutatnék az elkészült finomságokról.

Ezt az isteni képviselő fánkot még az órán készítettük. Hát nem is kell mondanom, hogy mire a kész termékig eljutottunk már tele ettük magunkat:) nyami

Először próbáltam kekszdíszítést készíteni az úgyn. "royal iceing" segítségével. Most csak és kizárólag a kézügyességemre voltam kíváncsi, ezért nem  készítettem sugar cookiekat hozzá, hanem az ikeában kapható gyömbéres kekszet használtam fel. Sajnos rá kellett jönnöm h még sok gyakorlás elé nézek. Cserében finom volt és sokáig eláll. Olyan gyönyörű mintákat, színeket lehet egy apró kekszre tenni, hogy úgy néz ki mint egy mini festmény. Itt nézelődjetek:) :

https://www.google.hu/search?q=sugar+cookie+royal+icing&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiTwdGyzZDLAhUFIQ8KHZ3GCvYQ_AUIBigB



És a habcsók. Ez egy kakós-diós finomság lett. Kívül ropogós belül lágy nyúlós.

Január:
Folytatódott az iskola a téli szünet után, így sok finomságot készíthettünk még.


Az isteni finom pohárkrémek; málnás mascarponés és mentás barackos. A díszítés egyéni lehett.

És íme az első tortám, és az első tortám amit kézzel festettem. Nagyon büszke vagyok magamra amiért idáig eljutottam és csak pozitív visszajelzéseket kaptam.

A többi nagyon szép és kreatív torta a csajoktól.

Íme az első rózsám. Még van mit gyakorolni....:)

Nagyon nagyon sok minden van amit szeretnék még megosztani veletek, de most is mennem kell. Remélem addig a látvány kárpótol benneteket. Persze a recepteket később felteszem:))
XOXO