2015. szeptember 11., péntek

Tojásokra fel:)

Sziasztok!


Említettem az utóbbi bejegyzésemben, hogy mennyi mindent lehet elkészíteni tojásból, akár kevés hozzávalóval is. Az elmúlt időszakban készítettem pár egyszerű ételt tojásból amit most megosztok veletek. 
Az első ami számomra a legizgalmasabb volt az a buggyantott tojás. Tudtam, hogy hogyan kell elkészíteni, de mégsem tudtam a pontos receptet, így hát keresgéltem a neten videókat. Találtam egyet a youtubon Mautner Zsófi videóját. Ugyan úgy csináltam lépésről lépésre ahogy mutatta és voala, tényleg pofon egyszerű. Egy lábosba melegíteni kell vizet, amibe teszünk egy pici sót. Akkor kell a tojást közelről belecsurgatni amikor apró buborékok jelennek meg a vízben. Mellékelek képeket és videót. 






A következőt reggelire készítettem, egy kiadós tojásrántotta. Mindenki ismeri, nagyon egyszerű és laktató. Ebben az esetben gombás, kolbászos tojás készült el. Először apróra vágtam a gombát, majd a kolbászt és vajon megpirítottam, a végén tejjel/tejszínnel/magában a tojást felvertem és hozzáöntöttem. Rövid ideig főztem hiszen a tojás miután levesszük a tűzről is fő magában. Én szeretem ha még szaftosabb és nem szárad ki.







A harmadik és egyben egyenlőre az utolsó a fincsi tojáskrém. Ezt nem a hagyományos úton csináltam. Kell hozzá egy fej hagyma, egy kevés majonéz, mustár és 4 db tojás. A tojásokat megfőztem felaprítottam, hozzáadtam a felkockázott hagymát és a mustárral és majonézzel fellágyítottam. A tojáshoz jól megy a bors,pirospaprika is így bátran kerülhet bele az is, Én most csak csipet sóval és borssal fűszereztem. Kiváló reggeli vagy vacsora. Ha nem teszünk bele majonézt és mustárt akkor egy kevés tejföllel vagy joghurttal is fellazíthatjuk. 


Remélem tetszett ez a pár tipp és kipróbáljátok, a kedveseteknek reggelire, magatoknak ajándékba ezeken az esős napokon. 
Jó étvágyat és jó hétvégét nektek:)
XOXO